Praktische info

Datum: Zaterdag | 09/09/2023

Tijd: Vanaf 09:00


Bruisend Nijverdal Strade Bianche
Bruisend Nijverdal Strade Bianche

Alles over Strade Bianche

Stel je voor… Je stapt op de fiets om een mooie route te rijden door het golvende landschap van het nationale park de Sallandse heuvelrug en omstreken. Na veertig kilometer kom je terug bij de start, de feesttent van Bruisend Nijverdal op de Evenementenweide, en dompel je onder in een echte Italiaanse sfeer. Met muziek, foodtrucks en een geweldige fietsbeurs waar diverse fietsmerken aanwezig zijn! Wil je meer uitdaging? Dan zijn er nog twee andere routes uitgezet om te fietsen. Welkom bij de Nijverdalse Strade Bianche!

De organisatie van Fiets toerclub CC’75 & Bruisend Nijverdal zijn weer van start gegaan om voor de derde keer de Strade Bianche te organiseren op zaterdag 9 september 2023! Deze fietstocht is geschikt voor zowel de Gravelbike, Mountainbike en de Cyclocrossfiets. Er kan gekozen worden uit diverse afstanden namelijk 40 km, 80 km of 120 km.

Een uitdagend fietsgebied dat nooit verveelt. Het enige wat jij hoeft te doen, is genieten en biken.

Inschrijven kan ter plaatse op de dag zelf van 09:00 tot 10.30 uur in de feesttent van Bruisend Nijverdal inschrijfkosten € 8,00 (NTFU-leden € 6,00). Er kan tot 14.30 uur aan een nieuwe route gestart worden, hierna worden de routes gesloten. Online inschrijven kan ook via: https://www.fietssport.nl/toertochten/54367

Maar wat is Strade Bianche eigenlijk?

De Strade Bianche, wat letterlijk ‘witte wegen’ betekent, is een jaarlijkse Italiaanse wielerkoers die plaatsvindt in het betoverende landschap van Toscane. Dit unieke evenement staat bekend om zijn uitdagende parcours, dat zich uitstrekt tussen Chianti en Siena en grotendeels bestaat uit onverharde grind- en krijtwegen, de beroemde Strade Bianche. Voor witte gravelwegen hoef je echter niet per se naar Toscane af te zakken. Ook in Salland en Twente kun je prima over stoffige grind- en zandpaden stuiven. De organisatie streeft er daarom naar om je te laten genieten van al het prachtigs dat onze regio te bieden heeft, en om de geest van avontuur en de passie voor het fietsen in je aan te wakkeren. Laat deze kans op een unieke ervaring je niet ontgaan.