Bruisend Nijverdal (SEN) organiseert dit jaar een top feest op donderdag 27 april. Met optredens van geweldige bands in de muziektent op het plein, vele terrasjes, de grootste Nijverdalse Vrijmarkt en heel veel gezelligheid. Koningsdag 2023 in Nijverdal begint natuurlijk traditioneel met een aubade op het Henri Dunantplein, met medewerking van de KSW en Demi Wind. Daarna heb je de mogelijkheid om alle gedecoreerden te feliciteren.

Het centrum van Nijverdal is dé plek om Koningsdag te vieren. Op het Henri Dunantplein en in de straten van centrum is de gehele dag van alles te beleven. Ga je niets verkopen op de Grootse Nijverdalse Vrijmarkt, maar wil je wel komen rondneuzen? Van 9.00 tot 17.00 uur struin je langs kleedjes en kraampjes voor allerlei koopwaar en luister je naar bekende deuntjes op blokfluit en viool. Wie weet vind je hier nog je eigen schat voor een prikkie.

Geen fan van tweedehands? De winkels in het centrum zijn gewoon geopend, dus kom gerust even lekker shoppen.

De activiteiten op het plein worden verzorgd door de Stichting Bruisend Nijverdal, Advendo en vele vrijwilligers. Het muzikale programma is in de ochtend in handen van de lokale band UPDATE met leadzangeres Demi Wind! Daarnaast gaat Demi de aubade voor met het Wilhelmus. In de middag staat de bekende band The Pianohouse op de bühne. Je bent allen van harte welkom, de toegang is gratis.

Met The Pianohouse in de muziektent op het plein bepaal je zelf je muzikale sfeermenu van deze Koningsdag in hartje Nijverdal. Speciale Pianohouse-bierviltjes dienen als verzoekaanvragers. Ze worden massaal op de vleugels gedeponeerd waarna de indiener op zijn /haar wenken wordt bediend. Zelf meezingen mag natuurlijk ook. The Pianohouse begeleidt je graag op weg naar eeuwige roem. Met een team van top muzikanten, kunnen zij nagenoeg al je verzoeknummers spelen. Dat wordt dus een supergezellige dag in ons Nijverdal. Kom jij ook?