We hebben er even op moeten wachten, maar we kunnen onze tanden weer zetten in een overheerlijke Hollandse Nieuwe. Omdat de haring medio juni nog niet vet genoeg was, heeft Bruisend Nijverdal de jaarlijkse traditie iets moeten uitstellen. De haring smaakt er echter niets minder op. De bewoners van de verzorgingstehuizen in Hellendoorn en Nijverdal genoten volop als eerste van de nieuwe haringen.

Het is inmiddels een goede traditie van de Stichting Bruisend Nijverdal (S.E.N.) in samenwerking met Zeevishandel Zwaan: De bewoners van de verzorgingstehuizen in Hellendoorn en Nijverdal kregen nieuwe haring op hun bordje.

De honderden haringen werden gratis aanboden door Zeevishandel Zwaan, die wekelijks is te vinden op de markten in Nijverdal (dinsdags en zaterdag), Hellendoorn (donderdag) en Haarle (vrijdagmiddag). Vrijwilligers van Bruisend Nijverdal hebben de vissen samen met medewerkers van Zeevishandel Zwaan ingepakt en weggebracht naar de diverse verzorgingstehuizen in de gemeente Hellendoorn.

Bewoners lieten zich deze lekkernij maar wat lekker smaken. Sommigen lieten de vis op de traditionele manier in hun keel glijden, anderen aten de vis van een bordje. “Deze maatjesdag blijft een leuke en dankbare traditie.”