Miss Montreal

Datum: donderdag 05-sep-19

Begintijd: 21:45

Eindtijd: 22:45

Zaal open vanaf: 19:30


Bekijk op Youtube

Met frontvrouw Sanne Hans op het podium weet je: er moet gedanst worden! Miss Montreal scoorde hits als ‘Just A Flirt’, ‘Say Heaven, Say Hell’ en ‘A Million Ways’ en heeft na een drukke festivalzomer (o.a. Pinkpop, Concert at SEA en Appelpop) haar eigen festival Bierpop in Zwolle nog als toetje geprogrammeerd. In het voorjaar staat ze met haar Fu-Fu-Fu-Fuck It! – tour in theaters door het hele land.

(19:30 zaal open)

Koop nu je ticket voor deze avond!

Tegenwoordig zien we haar meer dan ooit op televisie, maar dat betekent natuurlijk niet dat Sanne Hans, frontvrouw van haar eigen band Miss Montreal, haar grote liefde vergeet. Want dat is muziek maken, en dat kan ze als de beste. Het overtuigende resultaat: Don’t Wake Me Up, haar gloednieuwe album.

Don’t Wake Me Up is haar vijfde studioalbum, en een bijzondere plaat. Tweeledig, met aan de ene kant de festivalknallers die we de laatste jaren van haar gewend zijn, en aan de andere kant ook kleine, intieme, gevoelige singer-songwriterliedjes. “Ik heb niet gekeken naar wat anderen mooi vonden, maar zelf mijn hart laten spreken. Zo is alles live opgenomen met de band. Soms heb je dan een take die niet perfect is, maar waarbij wel de emotie overkomt. Daar heb ik deze keer voor gekozen; spontaniteit.”

Haar inspiratie haalde ze vooral uit dankbaarheid, wat meteen de albumtitel verklaart. De carrière van Sanne Hans gaat als een trein en soms lijkt het een droom, wat ze allemaal mag meemaken. De titelsong, die volgens Sanne zelf het midden houdt tussen een festivalnummer en een ‘mooi liedje’, is een eerbetoon aan haar fans die tegenwoordig bij optredens alle nummers van begin tot eind meezingen. “Dat is zó tof. En dan denk ik vaak: wat je ook doet, maak me niet wakker, want dit is echt een prachtige droom.”

Muziek: check. Televisie: check. Volgende stap: een eigen festival. Afgelopen november vond de allereerste editie plaats van Sannes eigen Bierpop in Hardenberg, strak uitverkocht en een daverend succes. “Het was een topavond”, zegt Sanne achteraf. Een die smaakte naar meer, want Bierpop wordt een jaarlijks terugkerend spektakel. Het is het zoveelste item in de drukke agenda van Sanne Hans, want daar staat nogal wat. Deze zomer tourt ze met Miss Montreal langs de festivals, en begint aan haar tweede seizoen The Voice Of Holland. In het najaar doet ze dus dubbel dienst op televisie, ook met Lieve S-S-Sanne. In het voorjaar van 2017 gaat een nieuwe theatertour van start en later dat jaar wil ze dan weer beginnen aan een nieuw album.

Maar eerst is hier Don’t Wake Me Up. Een album waarop haar fans kunnen ‘dansen, rocken en huilen’, belooft Sanne. En voegt eraan toe: “Dit is het beste album dat ik ooit heb gemaakt.” Natuurlijk, dat hoort elke artiest te vinden van zijn nieuwste album, maar ze meent het uit de grond van haar hart. “Ik zou er echt helemaal níets aan willen veranderen. En dat voelt fijn.” Het album komt uit op 22 april, de dag van haar eerste headline-show in de Heineken Music Hall. Dat wordt dus dubbel feest!